İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan uluslararası hakemli dergi İletişim ve Diplomasinin 13. sayısı okuyucularla buluştu.
ANKARA-BHA
İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan uluslararası hakemli dergi İletişim ve Diplomasinin 13. sayısı okuyucularla buluştu. Sekiz makaleden oluşan bu sayıda, çağın krizleri ve iletişim süreçlerinin rolü ele alındı.
Başeditör İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dergideki yazısında mevcut küresel sorunları “krizler çağı” ve “belirsizlikler çağı” olarak tanımladı. Altun, bilgi ve dijital çağın getirdiği tehlikeler karşısında iletişim süreçlerinin doğru yönetiminin önemine dikkat çekti. Ayrıca, Nisan 2025’te yayımlanacak Filistin Özel sayısı ve Temmuz 2025’te çıkacak 14. sayı için araştırmacılardan katkı beklediklerini duyurdu.
Bu sayıda öne çıkan makaleler arasında şunlar yer alıyor:
- “Algı Yönetimi Bağlamında X Platformunun Dezenformasyonla Mücadelede Kullanımı”, Ömer Faruk Özgür tarafından yazılarak sosyal medyanın dezenformasyondaki rolünü analiz ediyor.
- “Digitalization Against Monopolization”, İsmail Çağlar’ın Türk medyasındaki dijitalleşme ve çok seslilik etkilerini incelediği çalışması.
- “Filistin-İsrail Çatışması Üzerine Çerçeveleme Analizi”, Dursun Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki söylemlerini Batılı medya organlarında nasıl yankılandığını analiz ettiği makale.
- “Kamu Diplomasisi ve Seyr-i Türkiye Belgeseli”, Hıdır Polat’ın Cumhuriyet Dönemi kamu diplomasisi araçlarına ilişkin incelemesi.
- “Akkuyu NGS ve Eğitim Diplomasisi”, Büşra Selin Erdoğan ve Burak Erdoğan’ın Rusya’nın Türkiye’deki eğitim programlarını analiz ettiği çalışması.
Dergi, iletişim ve diplomasi alanındaki güncel konulara ışık tutan kapsamlı bir içerik sunuyor.
# iletişim başkanlığı # İletişim ve Diplomas